CURS 2012-2013

dijous, 20 de desembre del 2012

4t missatge




Missatge 4

Hola Hugot, ens hem reunit els dos quarts després de buscar informació i, entre tots, contestem el teu 4t missatge:

v   Què vol dir erosió, transport i sedimentació?

- L’erosió vol dir que el riu porta molta aigua i arrenca  pedres i sorra, desgasta les muntanyes i el llit del riu. Això passa a la part alta del riu, on hi ha molta pendent i l’aigua baixa amb molta força, especialment quan hi ha tempestes.

- El transport passa al curs mitjà i el riu porta tot el material que ha agafat a la part alta i el deixa al llit del riu, a les vores o cap a la part baixa.

- La sedimentació es produeix al curs baix, quan el riu deixa tots els materials que ha agafat al curs alt i ha transportat al curs mitjà. Quan el riu troba el mar forma un delta amb tot el material que porta.

v   L’aigua de molts rius està contaminada. Expliqueu de quina manera els humans contaminem l’aigua i què es pot fer per  no embrutar-la?

La contaminem amb les indústries, les granges d’animals, moltes fàbriques i nosaltres a casa nostra si no hi parem compte.

Caldria eliminar els abocaments de tots els residus però no és possible fer-ho bé del tot. Per això cal tenir depuradores per acabar de netejar l’aigua.

v   Degut a la sequera i l’excessiu consum d’aigua, s’està pensant en altres solucions per obtenir aigua dolça. Sabeu en què consisteix la desalinització?

La desalinització consisteix en treure la sal de l’aigua de mar i fer-la bona pel nostre consum. Aquest procés necessita molta energia, això vol dir que costa molts diners.

v   Sabeu que vol dir que l’aigua sigui potable? Què fa una potabilitzadora?

L’aigua potable és la que és bona pel nostre consum . Les potabilitzadores transformen les aigües naturals en aptes pel consum.

Bon Nadal i feliç 2.013 us desitgem a tots: Hugot, Roger, Roser, Rosa i a totes les escoles que  participem en aquest projecte. Fins aviat!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada