CURS 2012-2013

dimecres, 19 de desembre del 2012

4t Missatge - Bagà

Hola Hugot,
Ja hem buscat la informació que ens has demanat en el 4t missatge.

L'erosió és el desgast de la terra que fa el riu quan baixa amb força, el riu s'emporta la terra  i va fent forat en el seu curs.

El transport: El riu transporta la sorra i les pedretes a altres llocs. S'ho emporta tot riu avall fins que va a parar al mar. També arrossega troncs i altres coses.

La sedimentació és quan el riu ja no pot transportar les pedretes i la sorra i les deixa al fons en el mateix fons del riu, en un embassament, en un canal o al mar.

La Contaminació dels rius es produeix per la pluja, les clavegueres o els residus agrícoles. Tot això va a parar al riu i posa en perill la vida aquàtica. A més a més la contaminació es pot transmetre a altres éssers vius.
La Contaminació del mar: es produeix pels residus dels pobles o ciutats, també pels vessaments de petroli. Els mars tancats com el Mediterrani estan més contaminats.

Desalinització: Consisteix en treure les sals minerals perquè l'aigua sigui potable i es pugui fer servir per l'agricultura o pel consum humà. És un procés costós.

Planta potabilitzadora: Serveix per netejar l'aigua del riu i fer-la potable. Hi ha dos processos els físics com filtrar-la i els químics com posar-hi clor.

Fins aviat!
Alumnes de 4t.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada