CURS 2012-2013

dimecres, 12 de desembre del 2012

4a resposta d'Olvan


Hola Hugot!
Els nens i nenes de l’escola d’Olvan hem volgut respondre el quart missatge abans de les vacances de Nadal:
- Hem buscat informació sobre la primera pregunta però no ho hem acabat d’entendre bé i, com que els del Camp d’aprenentatge ens han dit que tenen una maqueta, els hi hem demanat i potser després t’ho podrem explicar millor. La informació que hem trobat diu que l’acció del curs de l’aigua als rius és triple: erosiona (arrenca trossos de roca), transporta aquest material que ha trencat i finalment el diposita cap a la desembocadura (que és la sedimentació).

La resta de preguntes ens ha estat més fàcil respondre-les perquè ho havíem treballat el curs passat als tallers d’escola verda que vam fer sobre l’aigua.
- Contaminem l’aigua llençant-hi productes químics des de les fàbriques o altres coses des de casa i l’escola com olis, pintures, massa sabó, embolcalls o d’altres deixalles... Hem de pensar quan vulguem llençar una cosa si pot contaminar o no i millor no llençar-ho pel vàter o l’aigüera, perquè de vegades l’aigua es pot netejar a la depuradora abans de tornar al riu, però d’altres no.
- La dessalinització es fa en plantes dessalinitzadores que, com el seu nom indica, treuen la sal de l’aigua del mar. Així s’obté aigua potable a partir de l’aigua del mar, però aquest procés té elevats costos econòmics i ambientals.
- Sabem que l’aigua potable és la que és apta per beure i que surt de la potabilitzadora (que és la instal·lació on es potabilitza l’aigua) i arriba a les cases a través d’un conjunt de canonades anomenat xarxa de distribució.
Per entendre millor tot això el curs passat vam visitar la depuradora de Berga i el lloc on bombegen i potabilitzen l'aigua d'Olvan. També vam fer una maqueta model del circuit urbà de l’aigua (t'adjuntem una foto però no es veu massa bé).
Adéu Hugot, cuida’t del refredat aquestes festes i no mengis gaires torrons.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada