CURS 2012-2013

dijous, 11 d’octubre del 2012

SEGON MISSATGE



Hola Hugot!!!

Saps què? Ja sabem on vius i que estàs molt ben acompanyat de cérvols. Et deixen dormir aquests dies? Fan gaire soroll amb  el seus brams?

Ens has donat una mica de feina , però ja hem esbrinat que  la proporció d’aigua dolça a la Terra és d’un 3% i que la trobem als rius, rieres, llacs, corrents subterrànies, glaceres i a l’atmosfera.

Un riu, és una corrent d’aigua dolça que es forma amb l’aigua de la pluja, del desglaç i de les aigües subterrànies.

L’aigua de la Terra té un cicle. Amb l’escalfor del sol, l’aigua del mar s’evapora. Aquest vapor forma núvols que es mouen. Quan troben un lloc fred, el vapor es transforma amb gotes de pluja, neu o calamarsa. Una part d’aquesta aigua la recullen els rius que la tornen a deixar al mar.

Un delta és un  espai de terra que es forma a la desembocadura del riu, amb els sediments (pedretes, terra..) que va deixant el riu, al llarg dels anys.
Al delta del Llobregat hi trobem instal·lacions del port i l’aeroport de Barcelona, fàbriques, indústries, una reserva natural i molts camps de conreu, ja que són terres fèrtils.

Un embassament és una acumulació d’aigua d’un riu, on s’hi ha construït una presa per regular la quantitat d’aigua que es deixa sortir. L’embassament o pantà  que tenim més a prop és el de la Baells.

Adéu Hugot, esperem que  aquestes respostes et siguin útils!!

Els blavets de Gironella.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada