CURS 2012-2013

divendres, 26 d’octubre del 2012

Resposta al 2n missatge- Bagà


Hola Hugot,

Som els nens i nenes de 4t de l'Escola Galceran de Pinós i t’enviem  aquest  missatge per respondre les teves preguntes:
Aigua del mar
L’aigua del mar, H2O és salada perquè està composta per sals minerals, 2 parts de l’aigua de la terra són salades i 1 part és dolça. El mar conté una mitjana de 35 g. de sal per litre. 
El cicle de l'aigua
Els rius que flueixen per les pendents de les muntanyes arrosseguen petits còdols que es descomponen. Amb la calor l’aigua s’evapora i les partícules minerals que pesen més es queden i es van acumulant.
L’aigua cau en forma de pluja i neu, una gran part que cau als mars i oceans retorna a l’atmosfera quan s’evapora. Una altra part cau a la  terra i d’aquesta  una quantitat es filtra dins la terra; l’altra part corre pels rius cap al mar. Des del mar torna a evaporar-se i torna a caure.
El Delta del Llobregat
El Delta del Llobregat és el 2n en extenció de Catalunya, es troba situat al mig de la costa Catalana. La terra que forma el delta és fèrtil i serveix de refugi per moltes espècies d’ocells.
L'embassament
Es denomina embassament a l’acumulació d’aigua produïda per uns obstrucció en un riu o rierol que tanca parcial o totalment el seu camí. Pot ser per causes naturals o per obres construïdes per l’home.
El pantà de la Baells és l’embassament que tenim més a prop, pertany al riu Llobregat. La presa està al municipi de Cercs i s’estén també pel de Vilada. L’objectiu de la presa és regular la conca alta del riu, també per fer energia hidroelèctrica .
Fins aviat!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada