CURS 2012-2013

dilluns, 19 de novembre del 2012

TERCER MISSATGE-GIRONELLA-


Hola Hugot!!!
Renoi , quin refredat que portes! Hauràs d’abrigar-te més perquè diuen que  farà un hivern molt dur i aquí al Catllaràs deu fer un fred que pela!

Pel nostre municipi hi passa el riu Llobregat. També hi desemboquen tres rieres:
Al costat del pont vell  hi desemboca la riera d’Olvan  que també se l’anomena riera de la Riba o riera de cal  “Pequeño” ja que passa pel costat d’aquestes cases. Fa tot el seu recorregut pel municipi d’Olvan.
Entre  Viladomiu Vell  i Viladomiu Nou  hi desemboca la riera de Biure o del Pontarró que neix a  Sant Maurici passa per les serres de Biure, al  terme municipal de Sagàs. 
A Viladomiu Nou hi desemboca la riera de Clarà  que neix als  peus dels Cingles de Capolat, el seu recorregut  el fa  pel terme  municipal de Casserres.


El riu Llobregat  neix a les Fonts del Llobregat, al terme municipal de Castellar de n'Hug, a la comarca del Berguedà i desemboca al mar Mediterrani al Prat del Llobregat a la comarca del Baix Llobregat.
Passa per la Pobla de Lillet, Guardiola del Berguedà,Cercs on ajuda a omplir  l'embassament de La Baells, Berga (Cal Rosal), Olvan, La Plana, L’Ametlla de Casserres , Gironella,  Puig-reig  ,l’Ametlla de Merola , Balsareny,  Sallent, Sant Fruitós de Bages, Cabrianes, Navarcles,  Pont de Vilomara ,Sant Vicenç de Castellet, Monistrol de Montserrat, Olesa de Montserrat, Martorell,  Sant  Andreu de la Barca, Sant Vicençs dels Horts, Sant Boi del Llobregat i el Prat del Llobregat.

Per fer l’estudi del riu hem triat un tram del riu Llobregat al costat de  la Font del Balç , molt a prop de l’escola i que és el tram on fem l’observació pel Projecte Rius. Però saps que? Tenim el terme municipal tan petit que fem una mica d’estrafolla  i l’observació l’anem a fer a Casserres.

El nom de Llobregat ve del llatí rubricatus que significa vermell que és el color del sòl de Castellar d’N’Hug o bé  llòbrec, ombrívol degut a que en el seu curs passa encaixat entre muntanyes.

Fins aviat!!!

Els Blavets de Gironella






TRAM DEL RIU LLOBREGAT TRIAT PER
FER L'ESTUDI.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada